معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل گفت: اجرای صحیح اصلاح الگوی کشت محصولات کشاورزی عامل افزایش راندمان تولید و تنظیم بازار عرضه و تقاضا و در نهایت حاکمیت امنیت غذایی است.

ارژنگ عزیزی ظهر امروز در سومین جلسه نشست اقتصادی با متولیان کشاورزی استان اردبیل اجرای صحیح اصلاح الگوی کشت را عامل افزایش راندمان تولید و تنظیم بازار عرضه و تقاضا و در نهایت حاکمیت امنیت غذایی دانست و اظهار کرد: به منظور افزایش راندمان تولید و تنظیم بازار عرضه و تقاضا الگوی کشتهای بهاره و پاییزه براساس برش شهرستانی تنظیم و هدفگذاری شود.
وی افزود: صرفهجویی میزان مصرف آب در بحث کشاورزی و استفاده بهینه از این نعمت خدادادی در سایه توسعه نوین آبیاری امکانپذیر است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل به ضرورت توجه به صادرات محصولات کشاورزی تاکید کرد و گفت: برنامهریزی برای تولید محصولات کشاورزی باید در راستای صادرات بوده و ایجاد واحدهای صنایع تبدیلی در کنار مزارع تولید میتواند به بحث ماندگاری و صادرات کمک کند.
وی به ضرورت قیمتگذاری منطقی محصولات استراتژیک تاکید کرد و افزود: متاسفانه گاهی مواقع در بحث تولید و صادرات سختگیریهایی وجود دارد که باید برای ایجاد انگیزه تولیدکنندگان بخش کشاورزی این مسائل حل شود.
عزیزی اذعان کرد: با توجه به عدم قیمتگذاری و فروش مناسب سایر محصولات غیراستراتژیک باید به تناسب تولید واحد صنایع تبدیلی ایجاد شود چرا که سرمایههای مردم همان سرمایه ملی است و محصولات باید به شکل زنجیرهای تبدیل به احسن شود و یکی از برنامه های اقتصاد مقاومتی ایجاد صنایع تبدیلی زنجیرهای است.
ضرورت توجه به الگوی کشت محصولات کشاورزی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل نیز در این نشست بیان کرد: سازمان جهاد کشاورزی استان بهعنوان متولی امر کشاورزی سعی و اهتمام وافری دارد تا برنامههای هدایتی و حمایتی را به بهترین نحو ممکن به اجرا بگذارد آنچه در این میان حائز اهمیت است این است که وزارت کشاورزی تاکید خاصی بر ترکیب کشت و الگوی کشت دارد چرا که اصلاح الگوی کشت چند وجهی و بسیار پیچیده است.
وی افزود: سیاست الگوی کشت مسائل اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، مدیریت، تجارت و بازرگانی را در نظر میگیرد و کشورهایی که میخواهند الگوی کشت را اعمال کنند میبایست اهداف و سیاستهای تولیدی را مد نظر قرار دهند.
نیکشاد تصریح کرد: طراحی الگوی کشت محصولات کشاورزی، متناسب با نیازهای کشور و شرایط اقلیمی و اقتضائات جغرافیایی و با مدنظر قراردادن چالش کم آبی، قطعاً در افزایش بهرهوری منابع پایه ازجمله خاک و آب مؤثر خواهد بود و در ساماندهی شرایط بازار محصولات کشاورزی نیز نقش چشمگیری خواهد داشت.
خبرگزاری فارس